Fanclub baalt van Feyenoord: Het is jammer dat dit soort tradities verdwijnt

Fanclub baalt van Feyenoord: "Het is jammer dat dit soort tradities verdwijnt"

18-01-2018 14:36
42

Feyenoord traint op de vrijdag en zaterdag voor de Klassieker tegen Ajax besloten, zo werd deze week bekend. De achterban baalt van het besluit.

De laatste jaren kregen de Feyenoord-fans de kans om hun spelers een laatste zetje te geven richting de Klassieker, maar dat zit er dit jaar niet in. Trainer Giovanni van Bronckhorst wil geen pottenkijkers en dus zijn supporters ook niet welkom.

"Het is jammer dat dit soort tradities verdwijnt", aldus Wim van Merkensteijn, voorzitter van supportersvereniging FSV De Feijenoorder, tegen Metro. "Niet dat ik een groot voorstander ben van fakkels, maar zo'n laatste training was wel altijd sfeerverhogend. Veel fans zijn dag en nacht met Feyenoord bezig, dan horen dit soort zaken er ook bij."

Van Merkensteijn kan niets anders dan de beslissing van de technische staf accepteren. "Ik denk niet dat een besloten training het verschil zal maken in een wedstrijd tegen Ajax. Maar als we zondag winnen heeft Van Bronckhorst natuurlijk groot gelijk, haha. Dan is het een heel fijne pleister op de wond die is ontstaan doordat we niet bij de laatste training mogen zijn.”

Lees ook: Feyenoord breekt met 'traditie' en sluit poorten voor Klassieker tegen Ajax